Schatten van de Aarde: Seleniet

1 van mijn favoriete stenen uit mijn collectie is: Seleniet. Een zeer bijzondere steen! Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Het stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Seleniet is eigenlijk gips. Veel mensen denken bij gips vooral aan gipsen beeldjes, aan gipsplaten of aan gipsverband om gebroken botten te fixeren. Seleniet is een kristallijne vorm van gips en heeft een vezelige structuur. De structuur is heel fijnkorrelig, dit merk je ook als je een ruw stuk in handen hebt.


Seleniet is vernoemd naar de Griekse maangodin Selena. In de Griekse mythologie is Selena de zuster van Helios, de Zonnegod. De naam Selena betekent ‘de Lichtende’. Seleniet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland en Frankrijk.

Seleniet is wel te verkrijgen in diverse kleuren: wit, geel, rood en oranje. Zuivere kristallen zijn wit, kleurloos. Ingesloten ijzer geeft oranje, rode en bruine tinten. Aluminium geeft grijze groene en blauwe tinten. Gele seleniet dankt zijn kleur aan zwavel.
Oranje en wit zie je over het algemeen het meeste bij edelsteen handelaren in de collectie. Geslepen of ruw, beide even mooi! Het mooie van seleniet vind ik dat het een soort kattenoog effect heeft zoals bij tijgeroog stenen. Een kleine spiegeling/glinstering.
Kristalhelder seleniet wordt ook wel Mariaglas genoemd. Mariaglas bestaat uit lichtdoorlatende platen van albast of seleniet. De werking is ook in principe hetzelfde als voor seleniet.


Effecten op de gezondheid
Spiritueel:
– Het kan op alle chakra’s. De witte seleniet past vooral bij het hartchakra. De gele seleniet hoort bij de zonnevlecht.
– Versterkt de intuïtie, helderzien, helderhoren, helderweten en heldervoelen.
– Helpt bij engelencontact.

Mentaal:
– Het helpt positief te blijven denken.
– Het kan ondersteuning bieden bij geestelijke en mentale trauma’s. Ook uit een vorig leven bijvoorbeeld.
– Het is helpt stress te verminderen en werkt kalmerend.
– Het maakt je heel vrolijk.

Eigen werking:
– Het reinigt zichzelf.
Seleniet hoef je nooit te reinigen, zeker niet met water. Dan lost hij namelijk op. En de stenen in direct contact worden ook gereinigd door de unieke zelfreinigende kracht die de steen biedt. Opladen doe ik persoonlijk wel met elke Volle Maan maar in principe hoeft dat met deze steen ook niet. Wel heel bijzonder dus.

Degenen die veel met stenen werken, zoals ik, zullen ook de trilling voelen van stenen. Bij seleniet vind ik de trilling heel gemoedelijk, totaal niet heftig en indringend. Ik draag zelf vaak een hanger met een seleniet punt als ik bepaalde dingen moet gaan doen. Sowieso kies ik mijn stenen altijd puur op intuïtie uit voor elke dag.


Naast ons bed heb ik een mini altaartje met een orgonite van Fabian Gems met Mariaglas, groot stuk rozenkwarts, seleniet en een amethist puntje. Sinds ik de seleniet verplaatst heb naar de slaapkamer slaap ik een stuk beter, althans ik slaap nu eens door ipv 3x wakker per nacht. Wie weet heeft dit dus wel geholpen. Zeker weten doe je nooit, er zijn nooit duidelijke testen geweest met stenen en hoe deze werken. Ik vind het fijn om ze in mijn buurt te hebben en om ermee te werken in elk geval. Is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Stenen zijn  nooit een vervanging voor een arts, therapie of medicatie. Het is een eigen keuze om deze te gebruiken ter vervanging van genoemde.

Wil je toch zo’n prachtige steen hebben? Dan heb ik wel een aantal leuke webshops voor je. 😉

Zenmeisje
Happy Spirit
Dragikamen
De Edelstenenfee

Happy shopping!

Geef een reactie

CommentLuv badge