HSP boekentips – Mijn must reads

In mijn ontwikkeling en zoektocht naar wat HSP precies (voor mij) betekende, heb ik echt zóveel boeken gelezen. Vaak herhalende stof maar ik kwam ook vaak nieuwe tips en vernieuwde inzichten tegen. Vandaag een boekenlijstje van de boeken die ik gelezen heb.


Hoog sensitieve personen – Elaine Eron
Dit boek staat bij mij op nummer 1. Het is duidelijk, goed uitgelegd zonder al te veel droge stof. Met meerdere AHA-momentjes heb ik dit boek ook gelezen. Ook een aanrader voor de niet HSP-ers! Het is zeer positief geschreven, geen ge-emmer over de negatieve kant van het gevoelige zijn. Het leest heerlijk weg en zal je duidelijk inzichten geven.


Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont
In dit boek staat vrijwel dezelfde informatie als in het boek van Elaine Eron, alleen in dit boek heb je weer te maken met meer oefeningen en praktijkvoorbeelden. Dit geeft je meer informatie en inzicht over hoe jij bent als HSP.
Ik heb vooral veel aan de oefeningen gehad, dacht altijd dat wat ik voelde en wat ik al wist fantasie was. Niks is minder waar, die extra voelsprieten zijn er niet voor niets.
Carolina Bont ziet HSP ook meer als spiritueel vermogen en als extra dimensie in je leven. Dat sprak mij ontzettend aan.


Leven met Hooggevoeligheid – Susan Marletta Hart
Dit boek is 1 van de eerste die ik gelezen heb, ook weer zo’n eyeopener geweest. In dit boek vind je dan ook veel over hoe hooggevoeligheid werkt samen met relaties, werk en privé. Ook staat hier een apart stuk in over hooggevoelige kinderen en hoe hiermee om te gaan. Handig voor de moeders onder ons.
Ook vind je veel stukken van ervaringsdeskundigen in dit boek, wat je weer meer inzicht kan geven en zeker zorgt voor wat AHA momentjes. Een fijn boek om te lezen, ook geen droge stof en dus makkelijk te begrijpen. Het is een feest van herkenning dit boek!


Het geluk van hooggevoeligheid – Marian van den Beuken
Hooggevoelig zijn hoeft geen straf te zijn, dat is iets wat Marian van den Beuken in dit boek kenbaar wil maken. Dit boek staat ook voor de positieve kant van hooggevoelig zijn en dit heeft mij heel veel kracht gegeven. Denkend dat je gek en raar bent word hiermee zo van de tafel afgeveegd. Je hele HSP zijn word in dit boek zó goed uitgelegd. Een absolute aanrader en musthave voor als je meer over jezelf te weten wilt komen, met je energie wilt gaan werken en de handvatten bij je wilt hebben om meer grip op je hooggevoeligheid te krijgen.

Extraatje: Ontdek de kracht van uw 6e zintuig – Anita Martin
Ik zei het vroeger altijd al: ik heb een zesde zintuig. Dan werd ik al raar aangesproken van: “jaja jij wel hoor, je ziet ook geesten zeker zoals in The Sixth Sense.” Waarom ik dit altijd zei weet ik nu pas, je intuïtie, voorgevoelens en ingevingen zijn in principe een zesde zintuig en een kadootje wat bij HSP hoort. In dit boek heb ik veel mogen leren over mijn “extraatjes”.
Link: Ontdek de kracht van uw 6e zintuig. vanaf €5,50 tweedehands.

 

6 Replies to “HSP boekentips – Mijn must reads”

  1. Bedankt hier ga ik eens naar kijken. Ben er nog veel mee aan het worstelen

    1. Graag gedaan 💞 Als je vragen hebt mag je altijd mailen 🙏

  2. Bedankt voor deze tips! Ben vooral heel benieuwd naar het eerste boek uit het lijstje

  3. Bedankt voor de tips! Ik ga er zeker eens naar kijken. Fijn dat je je favorieten op een rijtje hebt gezet voor ons

  4. ben die van Elaine aan het lezen en ook HSP in de liefde van haar! bedankt voor de tips

  5. ik ben die van Elaine aan het lezen, ook HSP in de liefde van haar
    bedankt voor de tips

Geef een reactie

CommentLuv badge