HSP & edelstenen

Ik hoor een boel al denken: uhm wat hebben stenen in hemelsnaam te maken met hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit? Iemand die een HSP is, kan vele male gevoeliger zijn voor emoties, pijn, genot en andere geestelijke en lichamelijke ervaringen dan een persoon die geen HSP is. Emoties en indrukken worden opgenomen of eigenlijk opgezogen als een spons terwijl een HSP er soms onbewust van is en kan zo bijvoorbeeld ook eerder gevaar kan bespeuren. ย  Dit is dan de positieve kant, de negatieve kant is dat een HSP deze emoties en eigenlijk slechte energie dus allemaal binnen krijgt, ondanks dat het niet zijn/haar emoties zijn. Dit kan zorgen voor onrust, hoofdpijn, buikpijn en allerlei andere lichamelijke klachten. Edelstenen kunnen hier helpen om je te aarden, je een steuntje in de rug te geven.

Ik zeg niet dat ze 100% werken ze zijn geen vervanging voor medicatie, therapie bijvoorbeeld. Het is net hoe je zelf dingen aanvoelt. Stenen hebben net als alles om ons heen energetische trillingen. Iedereen en alles heeft een eigen unieke trilling en functie om het maar zo te zeggen. De exacte betekenis en werking van edelstenen is niet wetenschappelijk onderbouwd.

Alhoewel er algemene richtlijnen gelden voor wat een steen energetisch voor iemand kan doen (zoals dat een steen kan helpen om in actie te komen of om juist te ontspannen) is het effect van een edelsteen op iemand heel persoonlijk.

Seleniet

Zelf draag ik altijd labradoriet (de bekenste HSP steen: energie en aura beschermend) , bergkristal (zuiverend en balans) en seleniet (stimulans en inzichten verruimend) Voor mij persoonlijk is het een stukje zelfverzekerdheid, ik vind het gewoon prettig om stenen bij me te hebben als steuntje in de rug. Vanaf klein meisje heb ik eigenlijk al een fascinatie gehad met edelstenen dus het moest gewoon zo zijn denk ik.

Labradoriet

Naast dit zijn veel stenen ook prachtig, vooral de labradoriet is 1 van mijn favoriete stenen. Als deze mooi geslepen is zie je de mooie blauwe tinten met goud. Nieuwe stenen reinig ik dan ook regelmatig met bijvoorbeeld wierook of palo santo (heilig hout) om de oude energie ervan te verdrijven/op te laden. Sowieso ben ik gek op wierook en palo santo, ruikt heerlijk! Welke stenen zijn geschikt voor mensen met HSP?

  • Labradoriet: Beschermend, haalt negativiteit uit je omgeving.
  • Zwarte toermalijn: Beschermend, aardend, lost blokkades op.
  • Aquamarijn: Rustgevend, balans en rust
  • Hematiet: Gronding, jezelf ontladen, innerlijke rust.
  • Rhodoniet: Weerbaarheid tegen prikkels, ondersteuning bij vernieuwing.

Labradoriet, zwarte toermalijn en hematiet

Nogmaals, stenen zijn geen vervanging van medicatie of therapie, ze zijn geen genezing maar kunnen je wel ondersteuning bieden mocht jij je hier prettig bij voelen. Ik draag ze dus ook gewoon, ik voel mij er veilig en prettig bij en stenen zijn gewoon tof.

Sommige zijn echt prachtig, ik verzamel ze nog en zal voorlopig ook nog niet stoppen met verzamelen ben ik bang haha. De 1 koopt schoenen, make-up en kleding, ik koop stenen en wierrook . Voor de beste kwaliteit stenen verwijs ik jullie graag naar Dyona

Volg ons op: Facebook & Instagram.

Geef een reactie

CommentLuv badge