HSP & hoge verwachtingen

Het is nu zondag avond en ik ben weer zo’n type dat op het laatste moment nog even beslist een stukje te schrijven. zo ging dit dus ook toen ik nog een beautyblog had. “Even” op het laatste moment nog wat reviews tikken en dan verder weer met een serie of film op Netflix. Plannen lukt mij gewoon niet, of nou ja ik ben er echt geen ster in. Het punt is dat ik gewoon teveel stress van die dingen krijg, okรฉ nu is het wel zo dat ik 1,5 week behoorlijk ziek ben geweest..de energie is er nog niet optimaal maar ben wel weer in staat om even wat dingen te ondernemen.

Plannen is voor mensen met hooggevoeligheid / hoogsensitiviteit ook wel een dingetje volgens mij, we plannen wel maar als de dag daar is en we moeten..of er komt spanning in ons lichaam, ons hoofd slaat op hol, rampscenario’s van hier tot Tokio etc. Hoe komt dit toch? Waarom ineens zo’n angst voor het (on)bekende? Komt dit omdat de maatschappij zo hard geworden is? Komt dit omdat mensen zoveel van anderen verwachten? Misschien wel een combinatie van allebei?

Als ik voor mezelf spreek ben ik altijd bang geweest voor het onbekende, nieuwe dingen waren (en zijn nog) voor mij niet leuk en super spannend. Mijn hele lichaam reageerde daar ook op en dat was echt niet leuk. Ziek kon ik ervan worden, echt hartstikke ziek. Zal de details maar besparen haha! Maar nee leuk was het niet, ook voor mijn vrienden en familie niet. Want ja Sabine moest weer eens afzeggen, teleurstelling nummer zoveel. Sorry doesn’t cut it. Voor mij is dit ook niet leuk want ik zat na het afmelden weer te huilen of depri op de bank.

Ik plan nu bijna niks meer en dat is zo’n verademing, minder stress, minder gedoe en minder teleurstelling. Ik plan wel, maar dan wel met een dag vrij tussendoor/ Echt niet meteen na dat ik dagen achter elkaar gewerkt heb want dan ben ik gewoon moe en moet ik m’n stekker weer vinden om mezelf op te laden, de energie is eruit gezogen door alle indrukken en zoveel meer wat ik onderweg tegen kom. Alles heeft zijn invloed op mij en dat moet ik eerst even een dagje of soms zelfs 2 verwerken. Zo werkt het nu eenmaal als je een HSPertje bent, het is alleen nog zo jammer dat dat toch niet altijd begrepen word.

Rumag had laatst een trui op hun pagina staan met: Autist! Ik ging stuk, vond het zo tof! Nu wil ik er wel 1 met: Hoogsensitieve.Doos! Misschien scheelt mij dat dan weer wat meer uitleg als ik weer eens niet kan komen.

Volg ons op: Facebook & Instagram.

One Reply to “HSP & hoge verwachtingen”

  1. Goed en knap dat je kijkt naar wat jij nodig hebt en niet iets doet wat andere zo graag willen en dat je daarom over je grenzen heen gaat. Mooi geschreven!

Geef een reactie

CommentLuv badge