Goede Voornemens – Social media detox

Ik ga het vandaag eens hebben over goede voornemens, jazeker je leest het goed. In April begin ik gewoon hierover. Want met goede voornemens kun je elke dag, op welk tijdstip dan ook beginnen. Niet op 1 januari, niet om middernacht..onzin! Wil jij dingen veranderen en anders aanpakken in je leven? Doe het nu!

Ik wil meer rust in mijn leven. Meer rust van mijn telefoon bijvoorbeeld en social media. Wat echt hét onderwerp is tegenwoordig: Even offline.
Ik heb pas een smartphone vanaf dat ik 16 of 18 was, dat is nu zo’n 17 jaar geleden. Maar toen waren wij nog niet zo verwend met alles wat wij via onze telefoons kunnen doen. Bizar toch, mijn telefoon is bijna net zo capabel als mijn laptop! Altijd maar alles willen lezen, direct op berichten reageren zodra WhatsApp een melding geeft. Ik word er gek van en ergens maakt het mij ook onzeker. “Want als ik niet snel reageer dan denken ze dat ik hun negeer.” Doe ff normaal! Social media maakt je echt gek. Daarom heb ik besloten om op een vrije dag van werk offline te gaan, Facebook word uitgelogd. Alle meldingen van WhatsApp op stil, WiFi uit.

By Raw Pixel – Pexels

 

Het gaat zwaar zijn.
Waarschijnlijk zal ik eerst afkickverschijnselen krijgen, wat we (ik) zijn écht verslaafd aan altijd maar bereikbaar willen zijn. Maar als ik aan het werk ben heb ik geen tijd om op mijn telefoon te kijken en dat is zó relaxed. Alleen tijdens pauze even kijken of ik een berichtje van mijn man heb, verder niet.
Zodra ik thuis kom begint de ellende weer. Dan wil ik eigenlijk gewoon relaxed onze series of films kijken en niet de hele tijd appen. Ondanks dat ik écht een sociaal dier ben, ik app geregeld met wat meiden natuurlijk maar deze zal ik wel een bericht in de ochtend sturen dat ik de rest van de dag afwezig ben. Ouderwets smsen en bellen! Je praat ook minder als je continu met je telefoon bezig bent, dit merk ik op het werk met collega’s, op het perron bij de trein of zelfs in de bus. De telefoon zit vastgeplakt voor hun gezicht. Grappige is dat ik bij de trein, bus of ergens buiten juist naar die mensen kijk en ze observeer haha!

Minder focus op mijn telefoon, meer focus op educatie.
Omdat ik aan het groeien ben op spiritueel gebied en er zoveel nog te lezen is, is een social media detox wel even nodig. Het leidt mij ontzettend af als ik aan het lezen ben, ondanks dat ik standaard meldingen op stil heb, ik blijf kijken of ik een berichtje heb. De boeken The Green Witch en Leven met de Maan ben ik nu aan het lezen, daar staan heel veel oefeningen in maar ik doe ze niet nu omdat ik dus met een f*cking kleurboek app bezig ben, serieus?! Daar moeten we dus echt even van af.
Nope het word tijd voor ouderwets lezen en schrijven, leren en doen..back to the old days met onze irritante telefoons. Hoe meer ik leer en weet over deze zaken, hoe beter ik jullie ook kan informeren, meer erover kan gaan schrijven en tips kan geven. Hé win-win!


Thought Catalog – Pexels

Ben ik niet te streng voor mezelf?
Nee, vind ik niet. Ik merk bijvoorbeeld aan mijn man een gigantisch verschil, die heeft lange tijd geen smartphone gehad en zit nu nog amper achter Facebook op de computer. Scheelt hem als autist zijnde zoveel stress en prikkels. Hij is een hobby op gaan pakken, nou ja oké hij heeft meerdere hobby’s maar voor nu is dat een treintafel (die is écht epicccc!) en daar is hij zo’n 3 jaar mee bezig. Heb er geen kind aan. Zijn telefoon ligt wel ergens maar heeft geen Facebook erop bijvoorbeeld en als een berichtje binnen komt van WhatsApp of mail dan kijkt hij 2 uur later pas een keer haha.

1 dag per week even complete rust, ben heel benieuwd wat dit zal doen.
Willen jullie een update na een maand? Laat het even weten hieronder in de comments.

–> Vergeet de WINACTIE niet! Deze loopt tot 22-04! <–

6 Replies to “Goede Voornemens – Social media detox”

 1. Veel succes en ben echt benieuwd of het lukt en hoe je het beleeft…

  1. Beviel heel goed en tot nu toe als ik vrij ben dan ben ik ook niet op m’n telefoon te vinden. Zeker een aanrader! Geeft veel meer rust 🙏

 2. Goed voornemen! Hoe gaat het tot nu toe?

  1. Deze week even rommelig maar ben ook super druk met contacten leggen voor de site, dan is mijn telefoon wel even handig haha! Maar verder gaat het heel goed, bevalt goed in elk geval even die telefoon aan de kant.

 3. Sterk artikel! Ik zit er ook wel eens over na te denken, maar wil wel bereikbaar zijn voor mijn partner en school/KDV. Helemaal offline zou ik dus niet gaan. Maar bijvoorbeeld op een dag als vandaag, met het lekkere weer, gaan we er wel op uit, en zit ik niet telkens op mijn telefoon.
  Succes met detoxen! 🙂

  1. Dankjewel Renate 🙂 Soms is het ook wel heel lastig, helemaal als je social media accounts hebt voor je blog hahaha!

Geef een reactie

CommentLuv badge