Go with the FLOW – 1

Flow 3 heb ik inmiddels verslonden, na jaren geen tijdschrift meer in huis te hebben gehad moest en zou ik de Flow weer hebben elke maand. Dit blijf mijn nummer 1 feel good en must read tijdschrift. Een tijdloos tijdschrift. Het maakt niet uit of je hem over een maand weer erbij pakt of over een half jaar. De stukken die erin staan blijven actueel. Naast dit komt Flow ook geregeld met leuke papieren extraatjes, laat ik daar nu verzot op zijn! Vandaag review nummer 1: Go with the FLOW. Lees snel mee.

Allereerst hoe vet is de cover?! Love love love Frida!
Ik moet zeggen dat deze editie van Flow bijzonder veel raakvlakken heeft met de keuzes die ik gemaakt heb vorig jaar. Dat maakt dit tijdschrift ook heel bijzonder voor mij, er staan zoveel dingen in die herkenbaar zijn voor ons allemaal: het dagelijkse leven.


Toen ik dit zag dacht ik al: WOW!
Een ander pad kiezen is precies wat ik in 2018 heb gedaan, zoals hier al staat: “soms voel je dat je eigenlijk iets anders zou willen met je leven, dat de baan die je hebt of het leven dat je leidt, niet helemaal bij je past.”

Voor mij was dit absoluut van toepassing. Ik heb 15 jaar in winkels gewerkt en dit gaf mij eigenlijk alleen maar ellende in plaats van voldoening. Ik heb stage gelopen bij een wijkzorgcentrum als activiteiten begeleider en dat is voor mij de beste keuze OOIT geweest, ik hoor gewoon in de zorg dat weet ik nu. Nu werk ik als Zorg en Welzijn medewerker op een somatische afdeling en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk tot in tegenstelling toen ik nog in een winkel werkte. Verschrikkelijk vond ik het, niet gek dat ik daar van overspannen naar burn-out naar depressie ging. Dus echt een ander pad kiezen is soms niet eens zo verkeerd. Al kan het moeilijk zijn. Na dit mooie stuk van Otje van der Lelij zullen wel meer puzzelstukken bij jezelf op zijn plaats komen als je al op die crossroads staat van: ‘wat moet ik nu gaan doen met mijn leven/baan/relatie?’


Dit stuk vond ik persoonlijk heel inspirerend, op vakantie gaan maar dan niet naar een hotel, hostel, camping etc. Nee, wat dacht je van werken op een boerderij in Barcelona? Op een huis passen in Noorwegen of vrijwilligerswerk doen in Canada voor kost en inwoning? Deze manieren van op vakantie gaat word steeds populairder en ik vind het echt top. Een ouderwetse manier van het ruilsysteem misschien maar het word wel steeds populairder. Elkaar een handje helpen én een nieuw land/regio ontdekken. Win-win! In dit stuk vind je 4 ervaringen van diverse dames: de vrijwilliger, de huizenoppas, de couchsurfer en de boerderijhulp. Echt een aanrader om te lezen.


Dit stuk zit echt dicht bij mijn hart, over een maand exact is mijn vader namelijk 4 jaar geleden overleden en dit is denk ik voor mij wel de zwartste periode voor mij geweest: ik had al een depressie door ex werk, vader overleden, man ziek. Het was ontzettend zwaar. En zoals de titel al zegt: Hoe blijf je overeind na een verlies? Ik heb geen idee hoe ik dit gedaan heb, ik weet wel dat het lang heeft geduurd voor ik “normaal” verder kon gaan met mijn leven: 2 jaar. Je mag rouwen, je mag boos zijn, je mag huilen. Welk verlies je ook meemaakt, het gevoel mag er zijn.

Ik zou het liefste het hele blad met jullie door willen spitten maar dat haalt het plezier van het lezen weg. Daarom haal ik even de stukken naar voren die ik heel bijzonder en inspirerend vond. Ik wacht nu al met veel plezier op de volgende editie! Naast deze mooie stukken heeft de Flow ook regelmatig fijne extraatjes in het tijdschrift zelf zitten zoals posters, geïllustreerd papier, kaarten etc. Ik heb het Flow XL abonnement (8x Flow + 6x Flow Specials) en daarbij krijg je nóg meer extra’s zoals notebooks, kaarten en meer.

Welk tijdschrift is jullie favoriet?

5 Replies to “Go with the FLOW – 1”

  1. Hoi Sabine, grappig, ik haalde ook de Flow aan bij mijn laatste blogartikel over Saudade. Ben al eeuwen geabonneerd. Ik vind het niet alleen een mooi blad om te zien, lekker stevig, mooi geillustreerd, fijn om in te bladeren, maar zoals jij ook beschrijft, sommige artikelen betekenen iets en zorgen ervoor dat je na gaat denken. Belangrijk dus! gr. Jeannet

  2. Wauw wat leuk dat je n.a.v een tijdschrift zulke persoonlijke reacties/verhalen kan vertellen daarover. Ik lees de flow ook graag, ook mijn favoriete tijdschrift!

  3. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik de laatste keer een tijdschrift heb gekocht. Best erg eigenlijk

  4. De flow is altijd zo leuk, lekker lezen en dan er mee creatief aan de slag!

  5. Mijn moeder koopt wel eens dat Flow doe-boek. Vol met kaartjes, knutseldingen etc. Vind het heel leuk om ook cadeau te doen. Leuk concept!

Geef een reactie

CommentLuv badge