Je huis reinigen met Florida Water – Agua de Florida

Oh hi! Ja ik was er nog! Genoeg gewerkt, gerust en intenties gezet de afgelopen tijd. Velen van jullie waren al wel up to date van alles via Instagram, super leuk! Onlangs ben ik jarig geweest en 1 van mijn kado’s was een fles Florida Water. Je huis reinigen met water is eigenlijk iets wat niet heel bijzonder is. Scheut allesreiniger erbij en poetsen maar. Maarrrr mensen die mijn blog en Instagram account volgen weten dat “gewoon” even je huis reinigen voor mij totaal iets anders is haha. Florida Water is namelijk een hulpmiddel voor veel mensen die met energie werken zoals ik. Wat doet het dan?


Het originele Florida Water of ook wel Agua de Florida genoemd. Deze werd in 1808 geïntroduceerd op de Amerikaanse markt en is sinds dien niet meer weg te denken. Het dankt zijn succes aan de heerlijke geur maar zeker ook aan de verschillende toepassingen. Lanman & Kemp-Barclay & Co., produceert Florida Water nog steeds volgens het oude recept in 1808.
Florida Water wordt tegenwoordig gebruikt in de westerse wereld voor verschillende toepassingen die voortkomen uit Sjamaanse Tradities, met name uit Peru. Maar er zijn meer landen waar Florida Water vanuit een spiritueel/energetische principe (dagelijks) wordt gebruikt.

Ingrediënten: Bergamot, Neroli, Citroen, Kruidnagel, Kaneel, Lavendel, Rozen.

Sjamanen gebruiken Agua de Florida voor onder andere spirituele (energetische) reiniging doeleinden. In de meeste gevallen wordt dit gedaan door een sjamaan die een beetje van het water in zijn mond neemt en vervolgens met kracht in je energetisch veld spuugt. Oké dat gaat mij persoonlijk wat te ver haha. Maar gelukkig zijn er andere manieren waarop je het water kunt gebruiken. Eigenlijk kun je het ook geen water noemen ivm dat er ook alcohol in zit. De geur is zeer kruidig maar zo fris, vind hem stiekem ook wel lekker als parfum! En als je hem in huis gebruikt blijft de geur ook niet sterk hangen, ook wel een pluspuntje.

Persoonlijk vind ik het wel fijn om te gebruiken voor ik tarot of orakel readings doe of met mijn meditaties bezig ga zodat ik mezelf helemaal kan afstemmen op mijn eigen energie. Ik gebruik het water nu steeds meer ook omdat wij geen wierrook,salie  of palo santo meer kunnen gebruiken vanwege onze astma kittie Sjaakie. Dan is dit een zeer goede vervanging als je even flink je huis energetisch wilt reinigen, is alles meteen echt goed schoon. Hey win-win!

Oké maar wat kun je er nu precies mee?
De bedoeling is natuurlijk dat je jezelf ermee energetisch reinigt, dus energieën die niet van jou zijn weghaalt. Of uit je huis of bij iemand anders. Je kunt ook je stenen en andere voorwerpen ermee reinigen.

Hoe ga je te werk?
Je kunt een dopje Aqua de Florida in je allesreiniger of zelfs glasreiniger doen als je echt grondig te werk wilt gaan. Het is niet zo dat je dan lekker even je huis boent en hoppa klaar.
Als jij al veel met energie werkt en in dit “wereldje” zit dan weet je zelf ook dat je intenties moet zetten anders ben je écht gewoon aan het poetsen. Ik weet het voor velen is dit zo’n ver van hun bed show en nog wordt er lacherig over gedaan maar hé this shit works ouwe.
Dus!
Men neme een emmer met water, een dopje van Agua de Florida en allesreiniger naar keuze. Zet je intenties, heel simpel voorbeeldje:

Ik reinig dit huis van alle entiteiten en energieën die hier niet thuis horen, dit is een veilige plek en ik geef GEEN toestemming voor negativiteit, ik stuur alles terug wat hier niet thuis hoort.

Dit kun je dan herhalen (in je hoofd of hardop, wat jij wilt) tot je klaar bent met je poetsronde.


Voor een persoonlijke energetische reiniging: je hebt vast nog wel ergens een miniatuur flesje of spray liggen van een parfum. Vaak kun je deze open draaien en goed spoelen met water. Zo niet, schaf dan even een navulbare mini parfum spray aan. Die liggen overal wel, Action, Kruidvat en zelfs via AliXpress. Vul deze dan met de Agua de Florida en je hebt een fijne aura spray. That’s it eigenlijk. Erg handig na bezoekjes bij mensen dat je denkt van hmm you’re no good of op vakantie en je bent bij bepaalde plekken geweest waar veel is gebeurd. Spray trouwens ongeveer 10 cm van je lichaam vandaan. Het gaat toch om je aura die even een schoonmaaksessie nodig heeft, niet je huid. Ook hierbij is het verstandig om even uit te spreken in je hoofd of hardop dat je je aura wilt reinigen van alles wat niet bij jou hoort, stuur alles weer weg waar het vandaan komt.

Stenen kun je ook reinigen met dit water, let wel op welke stenen überhaupt tegen water kunnen. Je hebt stenen die broos worden door water, deze zou ik persoonlijk dan alsnog met palo santo of salie reinigen. Vooral nieuwe stenen reinig ik met bovenstaande, voor een energie boost kun je altijd gebruik maken van de zon of Volle Maan.

Tot zover het Florida Water, ik ben zelf wel blij dat ik dit ontdekt heb. Fijne afwisseling voor de wierook,salie en palo santo. En dus ook voor onze kater Sjaakie. Mocht je zelf ook vaak last van rook krijgen, wie weet bied deze reiniger dan voor jou ook de uitkomst.

Hij is onder andere te koop via bol.com voor €17,50/250ml.

7 Replies to “Je huis reinigen met Florida Water – Agua de Florida”

 1. Tof artikel weer :D, je hebt wel degelijk m’n interesse gewekt, gezien ik ook hier geen wierrook kan aansteken in verband met m’n zoontje. Heb dan wel een aromabrander die ik zo nu en dan aanzet met etherische olie, maar die gebruik ik meer voor ontspanning. Om het huis te reinigen is dat Florida water wel echt een goede optie. 😀

  1. Thank you 😘 Ja dit is wel een goede vervanger, helemaal nu met de kleine. Kun je je huis even goed reinigen. 🙌 Je vind hem zo via de link op m’n startpagina trouwens. 😊

 2. Een ideale oplossing voor wie een snelle reiniging wil! Had je zelf het idee dat het net zo effectief is als het branden van wierook of salie?

  1. Ja zeker, kreeg wel meteen meer rust om me heen nadat ik het gebruikt had. Hetzelfde als met salie en palo santo, het stinkt alleen niet zo. 😅

 3. Handig zo’n alles kunner!!

 4. In hoeverre merk je verschil met de middelen die je hiervoor gebruikte? Qua energie etc?
  Henk onlangs geplaatst…Als westerse toerist heb je het maar zwaarMy Profile

  1. Eigenlijk werkt dit hetzelfde als salie of palo santo. Het haalt slechte energie weg en ik voel met meteen verlichting zeg maar. Het stinkt alleen niet zo en je hoeft niet een raam of deur open te doen voor de rook, grote pluspunt.

Geef een reactie

CommentLuv badge