Seleniet liefde

Als ik nieuwe stenen zie voor een leuke prijs dan ben ik net zo blij als een klein kind in een snoep of speelgoedwinkel. Echt ik word een ekster. Ik had al eens eerder gespiekt bij Zen Meisje in haar edelstenen shop en er stond elke keer al zoveel leuks tussen, maarrrr via haar Facebook liet ze al weten dat ze seleniet harten binnen zou krijgen voor een mooie prijs. Laat dat nou nét een steen zijn die ik graag dubbel wil hebben. 😉

Het is uiteraard niet bij 1 steen gebleven haha!

Deze mooie stenen mochten een plekje krijgen in mijn “collectie”. Vlnr: Seleniet, oranje calciet brokken en een geslepen blauwe calciet.


Seleniet word ook wel een engelensteen genoemd. (grappige is dat nu ik dit typ mijn woordenteller op 111 blijft staan. Numerologie is bij velen wel bekend die in “mijn wereldje” zitten. Dat komt zeker nog een keer verder aan bod hier.)

Wat is seleniet precies?
Het komt van doorschijnende gipskristallen en het wordt onder andere gevormd door oxidatie van kalkhoudende klei-afzettingen. In de afzettingen van seleniet komt pyriet voor. Door de verwering van pyriet komen er sulfaationen (Sulfaat is in de anorganische chemie de zuurrest van zwavelzuur en de zouten ervan.) vrij. Het is ongeslepen ook heel broos, ik heb zelf een seleniet toren naast mijn bed en kan deze eigenlijk ook niet vaak vastpakken want steeds laten er kleine stukjes los,dus deze laat ik braaf staan naast een grote brok rozenkwarts. Met geslepen varianten zoals dit hart is dat dus wel mogelijk, daarom was ik ZO blij dat ze deze ging verkopen. Kan ik eindelijk deze gebruiken voor oa meditaties.

Naast het scheikundige gedeelte heb je nog het spirituele gedeelte. Seleniet word dus vaak een engelensteen genoemd. Maar waarom?
Het schijnt naar zeggen contact met engelen en gidsen te bevorderen en zorgt ervoor dat meditaties makkelijker gaan. Een zeer populaire steen bij mediums, waarzeggers en telepaten. Naast dit werkt de steen aardend als er met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Ik vind het zelf een prachtige en boeiende steen, draag deze ook dagelijks om mijn nek en geeft mij wel kracht op de 1 of andere manier.


Oranje calciet is een vrolijke steen, als je al kijkt naar de kleur dan tover je vanzelf een glimlach op je gezicht.
Deze steen kan overigen wel in verschillende tinten voorkomen zoals je dit met meerdere natuurstenen hebt.

Wat doet oranje calciet?
Deze activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed.

Persoonlijk vind ik hem gewoon geweldig, ik hou erg van kleur en de laatste tijd draag ik ook steeds meer andere kleuren: paars, groen en geel. Kleuren die mij heel vrolijk maken en die zeer motiverend ook zijn.


De blauwe calciet is ook zo’n schatje, en dit is een joekel haha! Was ook een jumbosteen. Van deze steen heb ik er nog 1 hier liggen, alleen dan als brokstuk. De blauwe calciet vind ik ook echt prachtig, kan geen genoeg krijgen van de kleur..zo rustgevend en mooi lichtblauw. Te schattig!

Wat doet blauwe calciet?
Deze activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.

Leuk weetje over de calciet familie is dat deze in 6 verschillende kleuren zijn: geel, mangano, rood, oranje, blauw, groen. Allemaal prachtige stenen met unieke eigenschappen.


Leuk setje zo toch?
Enkele zijn nog verkrijgbaar in de edelstenenshop van Zen Meisje. Wees er wel snel bij want het gaat vrij hard met de verkoop heb ik begrepen. Logisch, zijn echt goede kwaliteit stenen voor een mooie prijs.

En en en ik kreeg nog een leuk extraatje!

Een OHM chakra hangertje, zo leuk! Grappige is dat ik een OHM op mijn pols heb haha. Toeval, nope! 😉

Ga zeker vaker snuffelen bij haar, de verzending ging ook heel snel en alles was top ingepakt.


Volg ons op: Facebook & Instagram.

Geef een reactie

CommentLuv badge