Shoplog – Unieke stenen kopen via Etsy: MijnWebshop

Sinds 2013 zit ik op Etsy, niet met een eigen pagina hoor maar puur om leuke items te kopen. Via Instagram kom ik veel leuke accounts tegen met onder andere stenen, die zij verkopen via Etsy. Waaronder Marion, een hele lieve vrouw die prachtige stenen verkoopt. Nu was het zo dat ik pas geleden een helse wortelkanaal behandeling heb ondergaan, mijn man had zo’n medelijden met mij dat ik stenen mocht uitzoeken hahaha! Vaker naar de tandarts gaan dus. 😉

Zonder gekheid, dit was wel een pleister op de wond en Marion heeft écht prachtige en unieke stenen in haar Etsy shop.
Maar wat heb ik allemaal besteld?


Om te beginnen een angeliet knol, een wát?! Haha ja dit is voor mij ook een eerste. Een knol is een onbewerkte steen dus niet opengebroken of geslepen. Wel ben ik nog van plan om deze te breken en misschien zelf te slijpen, we hebben diverse tools daarvoor dus ben echt heel benieuwd! Als we hem gaan breken dan komt er zeker nog een filmpje van op mijn Instagram.

Werking Angeliet Engelensteen.
Deze steen is een talisman voor de energie van beschermengelen en geeft communicatie met engelen en wezens van de hogere dimensies, stimuleert zacht het derde oog en kruinchakra.
Geeft innerlijke vrede en rust en emotionele diepgang. Geeft wijsheid en helpt tegen wreedheid en onmenselijkheid. Vergemakkelijkt het telepatisch communiceren en is een zeer goede steen voor spirituele reizen.
Deze helpt relaties te verbeteren, niet alleen met anderen, maar ook de relatie met zichzelf.


Dit is een Calciet geode met Bergkristal, is hij niet schattig?! Deze had Marion in de aanbieding via Instagram dus die heb ik los erbij gekocht haha. Geode’s vind ik zo bijzonder, elke binnenkant is anders en het proces om hem te breken is alleen al leuk om te doen haha.

Wat is een Geode precies?
Een geode of druse is een holle of gedeeltelijk holle, globe vormige knol die aan de binnenkant begroeid is met kristallen.
Werking Calciet.
Witte & heldere calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen.


Amazoniet, een steen die lang op mijn verlanglijstje stond en nu heb ik een hartje, cute!!
Ik word ontzettend vrolijk van de kleur, blauw/groen heeft momenteel een sterke aantrekkingskracht op mij. En dit hartje heeft ook nog eens glitters, helemaal verliefd!

Werking Amazoniet.
Deze werkt beschermend, brengt balans en harmonie. Het beschermt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld elektromagnetische straling (van mobiele telefoons, computers), milieuvervuiling, chemicaliën en wateraders. Het beschermt ook tegen overprikkeling en kan ondersteunend werken voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen en kinderen. De steen helpt de emotionele balans terug vinden bij stemmingswisselingen, helpt negatieve emoties als angst, boosheid, verdriet en zorgen verminderen en heeft een positieve werking op depressie en bipolaire stoornissen. Het ondersteunt bij trauma’s, liefdesverdriet en het verlies van dierbaren en het brengt verstand en gevoel in harmonie met elkaar. Het helpt je weer stappen in de goede richting zetten, je problemen aanpakken en voor jezelf op komen als je het gevoel hebt vast te zitten of als je situatie uitzichtloos lijkt.


Dit schatje is een Rookkwarts Ema Egg. Een hele bijzondere steen, deze komt namelijk niet veel in Nederland voor op de stenenmarkt dus ben intens heel blij met deze vondst. Rookkwarts is ook 1 van mijn favoriete stenen.

Werking Ema Eggs.
Deze hebben hun naam te danken aan hun vindplaats. Vroeger werden deze edelstenen namelijk gevonden in Brazilië in rivier de Ema. Je kan een Ema Egg herkennen doordat een kant van de steen ruw is en de andere kant van de steen glad gepolijst. Deze worden ook wel Zienerstenen genoemd ivm dat de gepolijste kant op een spiegel lijkt.

Werking Rookkwarts.
Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) en helpt bij het mediteren. Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden.


Last but not least: een prachtig stuk Apofylliet met Stilbiet.
Dit stuk trok mijn aandacht meteen, ik was nog helemaal niet bekend met Apofylliet eigenlijk. Nadat ik meerdere beschrijvingen over de steen heb gelezen had ik een AHA momentje haha. Stenen kies je vaak niet zomaar namelijk.

Werking Apofylliet.
Deze bezit een hoge vibratie, is verbonden met de Engelen en is drager van de Akasha kronieken. In een ruimte versterkt de steen de energieën. Apofylliet schept een bewuste verbinding tussen de fysieke en spirituele gebieden.
Houdt tijdens reizen buiten het lichaam een sterke verbinding met het fysieke lichaam in stand, zodat informatie makkelijk onthouden wordt. Zorgt voor helder zicht, stimuleert de intuïtie en maakt toegang tot de toekomst mogelijk. Helpt bij onbalans.
Het is een steen van waarheid en zorgt voor erkenning van iemands ware zelf. Hij werkt kalmerend en is effectief bij stress en heft negatieve denkpatronen op, tevens bevrijdt hij onderdrukte emoties, overwint angst en bezorgdheid. Helpt je onzekerheden te accepteren. Heeft kalmerende en aardende werking op de geest. Helpt je reizen naar vorige levens. Tevens is het hulpmiddel bij reiki of energiebehandelingen. De cliënt kan zich dieper ontspannen en is ontvankelijker. Het is een creatieve steen die jouw intuïtie opent en alles wat je onderneemt steunt. Hij helpt spirituele vaardigheden in daden om te zetten, hij aardt namelijk spirituele energie. Deze steen geeft leiding en wijst de richting tijdens spirituele reizen en beschermt.

Werking Stilbiet.
Deze helpt bij hersenstoornissen en versterkt gewrichtsbanden. De steen kan de pigmentatie van de huid doen toenemen, helpt bij strottenhoofdontsteking en het verlies van smaak.


En als kadootje heb ik deze 3 beauty’s er nog bij gekregen, er zat nog 1 prachtig hart bij maar die bewaar ik even voor een winactie moehaha. 😉
Bruine agaat, de groene steen is nog onbekend voor mij en een mooi stuk seleniet.

Voor alle prachtige stenen verwijs ik je naarrrrrr: MijnWebshop van Marion. Neem zeker eens een kijkje, ze maakt ook prachtige wolvilt creaties!
Ik ben iig super happy met mijn nieuwe aanwinsten en dit zal niet de laatste keer zijn dat ik bij haar bestel.

*Stenen vervangen geen artsen. Raadpleeg je huisarts bij klachten.

15 Replies to “Shoplog – Unieke stenen kopen via Etsy: MijnWebshop”

 1. Wat een mooie stenen, goede keuzes heb je gemaakt. Vroeger zat er bij mij om de hoek ook zo’n mineralenwinkeltje, daar keek ik altijd verlekkerd in de etalage. gr.Jeannet

  1. Dankjewel 😊 Haha leuk hè! Zo stond ik ook altijd bij elk stenen winkeltje, vanaf klein kind af aan al. 😍

 2. Wat een supermooi artikel heb je over de stenen gemaakt! Leuk om te lezen zeg! Ben erg blij dat jij zo blij bent haha! De groene steen weet ik ook niet, maar ik kies ze altijd op intuïtie en deze voelde goed voor jou. ❤️

  1. Aah dankjewel 💞 Jaa ben echt super happy ermee, zal voor de groene steen eens iemand contacten voor de naam vind het zo’n schattige steen 😍

 3. Wat gaaf! Ik ben echt enthousiast geworden door dit te lezen allemaal en ga nu direct even een kijkje nemen, ik ben sinds kort helemaal in to Etsy!

 4. Bijzonder hè, dat zulke mooie stenen zo’n werking kunnen hebben? Moeder aarde heeft zoveel moois te bieden.

 5. Wat mooi zeg! Ik heb ooit van mijn broer ook een steen gekregen, als ketting. Ik weet even niet meer precies wat voor steen het was, maar ik ben er nog steeds blij mee 🙂

  1. Wat leuk! Er zijn ook zoveel soorten stenen dat ik door de bomen het bos niet meer zie hoor haha!

 6. Wat een mooie stenen, ik heb ooit een workshop geode kraken gedaan. Erg interessant.

  1. Dankjewel! Super leuk om te doen hè? Is op zich niet geheel moeilijk, holle stenen zijn redelijk makkelijk te breken gelukkig.

 7. Een week geleden kwam ik je blog tegen en nu zie ik hem toevallig weer, ik wou je even zeggen dat ik n.a.v deze blog een bestelling geplaatst heb bij haar! 🙂

  1. Super leuk om te lezen! Ze heeft echt zulke leuke dingen in haar shop. Tipje trouwens, als je haar via Instagram volgt dan heb je previews van stenen, veel word daar eerst verkocht!

 8. Het ziet er heel mooi uit allemaal. Hoe weet je dat ze werken? Ik ben niet zo thuis in dat wereldje namelijk.

  1. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat ze werken. Dit is ook niet 100% te onderzoeken. Echter is het wél zo dat alles en iedereen trillingen bevat oftewel vibreert. Eigenlijk voel je dus de energie, nu voel ik dat dus met bijna alles. Stenen kies ik ook puur uit op intuïtie.

 9. Je ziet soms dit soort stenen liggen in spirituele winkels, soms zitten er hele mooie bij, en op zich ben ik nuchter in waarin ik wel en niet geloof, maar ik geloof wel in de kracht en in de werking van de natuur en de verwijzingen daarin, daarnaast sommige stenen zijn ook gewoon erg mooi, dat alleen al is een kunst stukje op zich haha.

Geef een reactie

CommentLuv badge