Thee van de Markt

Afgelopen zomer was er in ons prachtige dorp de Zaandijker Jaarmarkt. Vol leuke kraampjes met kleding, eten en noem het maar op. Het is er elk jaar ontzettend gezellig maar ook druk! Op de zaterdag is de Zaandijker Jaarmarkt en zondags is het de KAIKE en KOIEREMARKT vol tweedehands items. (zelfs een aantal gave jaren ’50 jurken gezien, helaas niet in mijn maat..huilen echt!) Zaterdags ben ik toen met mijn buurvrouw over de markt geweest en  kwamen toen een hele leuke dame tegen van Thee van de markt die een behoorlijke keuze aan losse thee verkocht. Daar zeggen wij als theeleuten dus echt geen nee tegen. 😉 Inmiddels zijn die theetjes wel op. Tijd voor een nieuwe smaken!

Van de week ben ik even gaan neuzen op de site van Thee van de markt, “even” haha..want ze verkopen 150 soorten thee! Van gedroogd fruit tot zwarte thee, rooibos, kruidenthee. Uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken uit 4 zakjes.


Summer Mint, Opa’s Fruittuin, Avondmelange, Bij weer en wind.


Summer Mint sprak mij enorm aan omdat ik ten eerste al erg van muntthee hou, gemengd met fruit klonk het helemaal heerlijk in mijn oren. Stiekem vind ik zoete thee namelijk het lekkerste haha!

Ingrediënten:
Pepermunt, Wortel, Aardbei, Bramenblad, Zonnenbloembloesem, Korenbloemen.

De smaak:
Munt komt zeker sterk naar voren, hier kun je gewoon niet omheen. Naast dit proef ik zeker de aardbei, de combinatie van alle ingrediënten maken deze thee tot een zachte en zeer verfrissend palette aan smaken. Deze thee is er 1 om te onthouden als je zomers graag ice tea zet. Kan echt perfect met deze!


Opa’s Fruittuin ,zegt het eigenlijk al: bomvol fruit! Lekker!! Deze thee bevat alleen maar gedroogd fruit, ook daar kun je simpel thee van trekken.

Ingrediënten:
stukjes appel, vlierbessen, stukjes rode biet, hibiscusbloesems, braambessen, zwarte aalbessen, frambozen, braambessenblaadjes, stukjes aardbei, rode aalbessen.

De smaak:
Qua smaak is hij zoet, je hebt echt geen suiker of honing nodig mits je dit drinkt in je thee. Als je eerder vaak bosvruchten thee dronk dan is dit een fijne aanrader. Ik zou voor deze gaan, de smaak is niet zo mierzoet en je proeft echt de fruitsoorten, nog een fijne thee om te gaan gebruiken als ice tea met warm weer, zo ontzettend lekker! Vooral braambessen, frambozen en aardbei proef je vrijwel meteen, die combinatie is gewoon goud!


Avondmelange, dit is een thee die wij eigenlijk elke avond drinken. In wat voor een combinatie dan ook want van avondmelanges heb je er ook tig haha. Wat mij zo aansprak aan deze variant is dat het ten eerste zonder cafeïne is. Ondanks dat je soms een avondsoort koopt zit er dan wel weer theïne of cafeïne in, zo vervelend! Mede daarom wil ik ook geen supermarkt thee meer kopen en enkel losse thee waarvan ik weet dat dit zonder toevoegingen is. (extra suiker of zoals deze thee: zonder cafeïne.)
En het is een kruidenthee, dat zijn sowieso al favorieten theetjes hier in huis.

Ingrediënten:
Citroenmelisse, Oranjebloesem, Vlierbloesem, Anijszaad, Venkelzaad, Heidebloesem, Lavendel.

De smaak:
Anijs! Oh heerlijk, echt die kwam meteen naar voren. Je ruikt het ook als je het zakje open doet. Zo lekker. Maar je moet er wel van houden want het is een beste sterke geur en smaak. Oranjebloesem is ook zo’n fijne geur, deze word vaak gebruikt in combinatie met lavendel. Zoals dus ook in deze thee, de combinatie samen geeft een rustgevend effect en sluit qua geur ook op elkaar aan. Deze thee doet mij denken aan knusse herfstavonden met veel regen buiten.


Bij weer en wind, ik dacht ik fiets nu zoveel door weer en wind..deze thee moet ik gewoon hebben.
Eigenlijk is dit een herfstthee maar hij smaakt zo lekker dat ik hem wel het hele jaar rond wil drinken.

Ingrediënten:
Frambozenblad, Venkel, Bramenblad, Aardbeiblad, Zonnenbloembloesem, Anijs, Goudsbloembloesem (7 %), Rozenbottelschil, Appel,Hazelnootblad, Melisseblad, Weegbree, Rozenbloesem, Koningskers (2 %), Vlierbessenbloesem, Vlierbessen, Peper.

De smaak:
Aan de ingrediënten te zien is het een breed scala aan smaken. Vooral veel fruit, maar toch proef ik dat bij deze thee dus niet zo. Juist de anijs en ik gok de zonnenbloembloesem + goudsbloembloesem proef ik zeer sterk. Deed mij denken aan een milde honingthee met anijs. Zeer zacht en zoet van smaak, hier lust ik echt graag een pot van! Ook bij deze thee heb je verder geen honing of suiker eigenlijk nodig, hij is van zichzelf al zoet genoeg.

Het leuke van bestellen bij Thee van de markt is dat je per 2 zakjes thee 1 gratis proefzakje thee krijgt. Je kunt kiezen uit eigenlijk alles. Handig als je twijfelt over een smaak en deze liever eerst even wilt testen. Je doet ook lang met de proefzakjes, ongeveer 5 keer. Per kop thee hoef je namelijk maar 2 gram verse thee in een zeefje te doen. Per grote pot doe ik ongeveer 5 gram.

Een absolute aanrader deze losse thee shop, snuffel sowieso even op de site voor meer handige accessoires zoals theezeefjes, blikken en afbreekbare papieren theezakjes.

Geef een reactie

CommentLuv badge